Esittely

Päiväkoti Keinuhevonen Oy on yksityinen päiväkoti, jonka toiminta on käynnistynyt 1.8.2005.

Päiväkoti sijaitsee Mäntylinnassa – korkeiden mäntyjen siimeksessä!  Kunnioitettavaan, yli 80 vuoden ikään päässyt kivitalo, on herätetty henkiin pienten lasten iloisista askeleista. Talon ylimmissä kerroksissa on myös asuinhuoneistoja.

Päiväkoti Keinuhevonen aloitti toimintansa kolmen yrittäjän voimin elokuussa 2005. Keväällä 2008 saimme lisätilat alakerrasta ja nykyisin talo tarjoaakin päiväkotipaikan  33-35 lapselle. Nykyisin yrittäjiä on neljä ja  lisäksi talossa työskentelee neljä työntekijää.

Kahden kerroksen toimitilat antavat loistavat ja monipuoliset mahdollisuudet jakaa toimintaa lasten iän ja kehitystason mukaisesti. Alakerran toimitiloissa touhuavat 1-4 vuotiaat lapset ja yläkerran tiloissa 4-6-vuotiaat lapset. Päiväkodin leikkipiha on viihtyisä ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen ja leikkimiseen. Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa paljon mahdollisuuksia lasten liikuttamiseen! Urheilukenttä, tekonurmikenttä, Orimattila Areena ja pururadan maasto ovat ”kivenheiton” päässä! Uusi uimahallikin on jo rakenteilla!

Talossamme toiminnan johtavina arvoina ovat kodinomaisuus, lapsuutta ja leikkiä kunnioittava, iloinen ja kiireetön ilmapiiri. Koko henkilökunta on sitoutunut yhteisiin arvoihin sekä yhteiseen toiminnan suunnitteluun. Tavoitteena on luoda ja ylläpitää hyvän olon tunne niin lapsille kuin aikuisillekin.

Päiväämme rytmittävät ruokailut, ulkoilut, lepo-aika sekä ohjattu toiminta ja lasten omat leikit. Aamupala tarjotaan klo 8.00-8.30, lounas klo 11.00 (pienten ryhmä) ja klo 11.30 (isompien ryhmä) ja välipala n. klo 14.00 ja 14.15. Päivän kaikki ateriat valmistetaan päiväkodin valmistuskeittiössä vahvalla ammattitaidolla ja tuoreista raaka-aineista. Suosimme lähiruokaa ja suomalaisia raaka-aineita. Lepo-aikaa vietämme päiväkodissa klo 12-14. Ulkoilu on tärkeä osa lasten päivää ja hyvinvointia -ulkoilemmekin säällä kuin säällä kaksi kertaa päivässä 🙂

Kirjoitamme perheille tiedotteita 1-2 kk:n välein, joissa kerromme perheille päiväkodin/ryhmien kuulumisia sekä suunnitelmia toiminnasta ja tapahtumista. Tiedotteet lähetetään perheille sähköpostilla!

Toimintakauden alussa Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma (VASU) ja lapsen esioppimisen suunnitelma (LEOPS) laaditaan yhteistyössä lapsen huoltajien kanssa. Arviointi tehdään tarvittaessa kuluvan toimintakauden aikana tai seuraavan toimintakauden alussa. Tuen suunnitelmat laaditaan tarvittaessa yhteistyössä Orimattilan kaupungin VEO-tiimin kanssa.

Avoin ja luottamuksellinen yhteistyö lasten huoltajien kanssa on Päiväkoti Keinuhevosen väelle sydämen asia:)

16.6.2011 @ 9.48